Trimsalon

Dagelijks onderhoud van de vacht

Het dagelijks onderhoud van de vacht van uw hond is uw taak. Achter de oren, op de borst en buik en in de oksels en liezen ontstaan snel klitten. Begin met borstelen en kam daarna de vacht goed door, u verwijdert hiermee dood haar waardoor uw hond een fraai glanzende vacht krijgt.

Begin hier meteen mee nadat u uw pup in huis krijgt, en maak het voor uw pup met een hondenkoekje en korte borstelbeurten zo leuk mogelijk. Op deze manier leert uw pup de kam en borstel net zo gemakkelijk te accepteren als de etensbak. Jong geleerd is oud gedaan!

Vraag ons gerust om advies, als u er behoefte aan heeft kunnen wij u laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is.

Trimmen

Uw hond is eerder aan een trimbeurt toe dan u verwacht, een regelmatig bezoek aan de trimsalon is voor bijna iedere hond aan te raden. Afhankelijk van het soort vacht bestaat een trimbeurt uit één of meer van de volgende handelingen:

  • Knippen: inkorten en in model brengen van de vacht (bijv. Maltezer, Poedel en Kruisingen)
  • Effileren: uitdunnen en evt. inkorten van de vacht voor een natuurlijk effect met een aan één kant getande schaar (bijv. Maltezer, Bearded Collie, Golden Retriever)
  • Scheren: de vacht inkorten met een tondeuse, waarbij de vacht -afhankelijk van de scheerkop- op een lengte van tussen 1 en 12 mm wordt gebracht (bijv. Poedel, Kruisingen, andere rassen uit noodzaak of op uitdrukkelijk verzoek)
  • Plukken: 2 tot 4 keer per jaar plukken van de bovenlaag van de vacht bij ruwharige honden met een dubbele vacht. Bij deze soort vacht valt de bovenlaag er niet vanzelf uit, het plukken is pijnloos voor de hond omdat de bovenlaag los zit (bijv. Bouvier, Carin Terriër, West Highland White Terriër)
  • Ontwollen: met een speciale kam verwijderen van een dikke, wollige ondervacht om klitten en vervilten te voorkomen (bijv. Golden Retriever, Labrador Retriever, Berner Sennenhond, New Foundlander)
  • Wassen en föhnen: om de huid en haren goed te reinigen wordt de hond lekker gewassen en gedroogd (alle rassen)

Wanneer u uw hond laat trimmen worden ook de nagels geknipt, de oren schoongemaakt en -indien nodig- de anaalklieren geleegd. Ook kunt u ervoor kiezen uw hond een verfrissend bad aan te bieden. Kortom, in onze trimsalon krijgt uw hond een volledige schoonheidsbehandeling.

Bij het trimmen van rashonden trimmen wij zoveel mogelijk volgens de rasstandaard.

Afspraak maken

Indien u uw hond wilt laten trimmen, neem dan ruime voor de geplande datum contact met ons op. U krijgt dan tips en adviezen voor uw 'voorbereiding' op de trimbeurt waardoor wij een optimaal trim-resultaat bereiken op een voor uw hond aangename werkwijze.

Vanzelfsprekend kunt u ons ook benaderen voor vrijblijvende informatie.

trimsalon-1trimsalon-2

(klik op afbeelding voor meer fotos)