Honden

Dagelijkse gang van zaken

Uitlaten

Wij laten honden in groepjes uit in een weiland waar ze hun behoefte kunnen doen. Dit doen wij aangelijnd zodat wij contact hebben met uw hond en zien hoe uw hond zich voelt. Wij controleren de ontlasting (lintworm) en zien hoe uw hond zich gedraagt tegenover andere honden. Ook blijft uw hond in het ritme van de thuissituatie. Voor het uitlaten van uw hond is het erg prettig als u uw hond een slipketting omdoet, zodat hij niet ongewild kan vrijkomen.

Spelen

Hierna kan uw hond in ons buitenverblijf rennen en spelen met andere honden die bij uw hond passen, hetgeen belangrijk is voor de sociale contacten. Het buitenverblijf is gedeeltelijk overkapt, zodat uw hond in de schaduw kan liggen of schuilen voor regen. De bodem bestaat uit geel zand dat gemakkelijk uit de vacht valt. Bij het buitenverblijf is toezicht aanwezig, zeker in drukke perioden.

Rusten

Terwijl uw hond buitenspeelt wordt zijn binnenverbijf schoongemaakt, geschrobt en uitgespoeld. Uw hond krijgt schoon fris water en zijn kleedje wordt lekker opgeschud. Na een poos komt uw hond binnen, krijgt eten en moet dan 'verplicht' enkele uren rusten om het eten te verwerken.
Na het rusten laten wij uw hond weer uit en mag er weer gespeeld worden in het buitenverblijf.

Gemiddeld is uw hond 4 à 5 uur per dag in het buitenverblijf.

Eten en drinken

Wij geven uw hond lam-rijst hondenbrokken geweekt in lauw water. Een groot voordeel hiervan is dat de maag niet eerst water aan het lichaam hoeft te onttrekken om de brokken te verteren. Dit is beter voor het lichaam en de nieren van uw hond, bovendien weet je zo zeker dat uw hond water opneemt. Vanzelfsprekend houden we ook de drinkwaterbakken in het binnenverblijf in de gaten om te zien of uw hond voldoende water opneemt.

Als uw hond dieetvoer gebruikt of gevoelig is voor verandering in brokken, dan voeren wij natuurlijk uw eigen brokken.

Binnenverblijf

In het ruime binnenverblijf ligt uw hond in zijn eigen hok vrij van de verwarmde vloer op een vlonder, en kan hij de hele dag genieten van rustige muziek afkomstig uit een radio.

honden-1honden-2

(klik op afbeelding voor meer fotos)